30 | 10 | 2017

Ko će vas ugrejati ove zime...Ros i Rejčel...Keri i Ejdan... ili....Homer i Mardž?

   Istog trenutka kada osetim oštru hladnoću u vazduhu i ujutru samo naslutim izmaglicu, znam da je došlo najbolje vreme u godini. Dovoljno je da se u rano predvečerje sasvim malo smrači da me neodoljivo ’prizivaju’ kauč i toplo ćebe. I nije nikakva tajna da me ponekad prilično grize savest što uludo trošim vreme koje je moglo biti iskorišćeno na mnogo produktivniji način, ali tokom jeseni i zime, nema mi pomoći.
Priznajte, kada vam je potrebno da se ugrejete, nije li vam toplina oko srca najmilija?! Provereno kod mene, a probajte i sami, takvim danima kod kuće, moguće je ugrejati se samo uz istinske ljubavne priče. Pri tom, ne mislim na nekakve srceparajuće, patetične epove sa bezbroj nesrećnih likova čija nas sudbina ubaci u grozan višenedeljni bedak. Mislim na duhovite TV serije koje nas razgale i relaksiraju. Na one zabavne, šarmantne TV likove čija nas je ljubavna priča potpuno očarala i za koje navijamo. I ma koliko nam bio dobro poznat zaplet: sviđanje-zabavljanje-raskidanje-pomirenje, toliko nas oduševljavaju da, ako možda i ne bismo poželeli da i sami budemo oni, mogli bismo da im budemo bar prijatelji.
Pročitajte u nastavku nekoliko mojih predloga za zimsko grejanje srca i biće vam potpuno jasno o čemu zapravo govorim:

1.Rejčel i Ros (Prijatelji)

Popularna srednjoškolska navijačica, tatina princeza i godinama nesrećno zaljubljeni štreber u najbolju drugaricu svoje sestre.
Ona površna i razmažena, a on izgubljen u akademskom svetu omiljenih praživotinja i sklon brzom uletanju u brakove. Pa ipak, ne samo što su se zabavljali, već su to manje-više uspešno učinili više puta, tokom pauza među raskidima i svađama. Uspeli su da se venčaju, ali da se toga ni ne sećaju zbog količine alkohola od prethodne večeri, čime su uzrokovali apsolutnu katastrofu i urnebesan proces oko poništenja braka.
Kada je Ros rešio da sve zaboravi uz simpatičnu Britanku, Rejčel je neplanirano ostala u drugom stanju. Kasnije, odlučila je da se preseli na drugi kraj sveta. I možda bi se sve tu i završilo, da Ros i Rejčel nisu imali po svemu poseban odnos...

2. Lorelaj i Luk (Gilmor devojke)

Zamislite najsimpatičniji mali grad i bezbroj potpuno otkačenih likova koji stanuju na istom mestu... A među njima, isto tako specifičan, prilično mrzovoljan vlasnik brzog restorana - centralnog gradskog mesta za lokalne tračeve i plavooku tridesetiineštogodišnjakinju, potpuno zavisnu od kofeina, odbeglu od svojih teških, porodičnih, aristokratskih korena, u grad u kom podiže šesnaestogodišnju ćerku Rori.
Spojilo ih je prijateljstvo, gradić sa bezbroj nezamislivih manifestacija, gradski sastanci puni neodgovarajućih predloga i zločestih opaski, njena uporna privrženost junk food-u, njegova briga o Rori i njihova dobra srca.
Bila je to ljubav na koju smo predugo čekali, a kad su se rastali, jeste li čuli kako se i vaše srce slomilo?
Deset godina je bilo potrebno da saznamo hoće li se Luk i Lorelaj naposletku ipak venčati!

3. Keri i Ejdan (Seks i grad)

Možda ću vas šokirati, ali ja baš i nisam nikada bila veliki fan Zverke. Jednostavno, nikada me nisu privlačili sebični egocentrici, emocionalno nedostupni likovi, koji po sosptvenoj meri uređuju tuđe živote...
Ali Ejdan..e to je već sasvim druga priča.
Ljubav. I užasna prevara...takva da su se njene posledice širile na sve koji su joj ikad prišli blizu. A onda, još gori kraj...tužan, srceparajući, sa ogromnom dozom griže savesti. I povređeni, koji je samo otišao...
I danas, posle mnogo vremena od prvog emitovanja i još bezbroj odgledanih repriza, kad god uhvatim po koju epizodu, ponadam se da je u sezoni u kojoj se njih dvoje upoznaju. Ili još bolje, mire...
Ostalo mi je nejasno zašto je uopšte Keri ipak završila sa Zverkom?! Jer, ako u realnom životu sagledamo stvar, prema njoj se ponašao užasno i to više puta. Pa opet, izgleda da su ženska srca misterija i samim ženama.
Ali, heeeej tim Ejdan! Ako se poput mene pitate i nakon toliko godina: Ejdan danas zasigurno ima savršeno dobar život ;)

4. Vil i Grejs (Vil i Grejs)

Iako ne baš romantična veza, ipak je jedna od onih sa najviše ljubavi.
Grejs je prilično uvrnuta i haotična, sa čudnim ispadima raspevavanja u sasvim običnim situacijama i ljubavnim životom koji ima bezbroj nerešenih pitanja.
Vil je uspešan advokat, organizovan i pedantan. U poslovnom svetu sve mu je kristalno jasno, ali nasamo sa sobom, Vil je prilično izgubljen...
Vil i Grejs, ma koliko živeli u dva sasvim odvojena sveta, najbolji su prijatelji i jedno drugom su zapravo ljubav života, mada nešto drugačija od one koju smo očekivali. Vole se, svađaju, mire, ne slažu, ali iznad svega, na kraju ipak vole...
Podsetili su nas koliko su nam zaista neprocenjivi odnosi sa prijateljima koje poznajemo dugo i sa kojima delimo veliki deo svog života. I naučili nas kako da ih volimo, bezrezervno ih podržavamo čak i u nama nerazumljivim situacijama i zaista im budemo oslonac u teškim vremenima.
Bonus: još dva člana ekipe, apsoooluuutnooo urnebesna, čiji su karakteri toliko prenaglašeni da ih teško možemo sresti u stvarnom života, pa iako bi nas inače prilično živcirali, u ovoj ’’priči’’ su neophodan dodatak za garantovanu večernju zabavu.

5. Keri i Sebastijan (Kerini dnevnici)

Ako se svoje prve ljubavi i danas sećate sa simpatijama i osmehom onda razumete u potpunosti odnos između ovo dvoje.
Kraj znate, a početak: gotovo isti kao i kod svih drugih u tim godinama. I zbog toga, apsolutno neodoljiv jer nas vraća u stara vremena, kada smo bili znatno mlađi i imali znatno manje iskustva, lakše verovali i lakše puštali da nas neko zanese...

6. Čak i Bler

Priviligovani tinejdžeri iz uglednih, imućnih porodica, manipulativni i skloni opasnim igrama bez osvrtanja na moguće žrtve. A ispod toga...romantična princeza sa Menhetna koja sanja samo o njemu i ostavljeni dečak čija je usamljenost proizvela destrukciju.
Njihove sklonosti i zlokobni planovi pogubni su za sve koji se usude da im se zamere...ali nema toga što ne bi uradili jedno za drugo.

7. Homer i Mardž (Simpsonovi)

Znate li dve (ne animirane) osobe koje više ne odgovaraju jedna drugoj, a opet čine savršen spoj?
Sudeći po njima, izgleda da je sve moguće... Postoji li neko ko nije bio očaran njihovom ljubavlju? Uostalom, zar nije baš Homer pronašao prave reči ’’...you are so beautiful to me...’’...

 

 

 

 

Bila bih oduševljena da pročitam da li i vi imate svoje ljubavne TV favorite i kojom ćete se TV serijom grejati ove zime?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       photo by  Morgan Sessions via unspalsh.com 

Aleksandra Lukic Golijanin

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.Anti-spam: complete the task