25 | 7 | 2017

5 Summer Nail Polish Picks

   Ima nešto posebno u urednim, nalakiranim noktima, nekakav magičan efekat koji svemu daje dozu naročite uglađenosti. Ako mene pitate, nema ništa sofisticiranije od prirodnih, kratkih noktiju u neutralnoj nijansi.
Ipak, sa dolaskom prvih sunčanih dana boje mi se odjednom učine privlačnije, pa naročito tokom leta češće biram znatno smelije nijanse od svakodnevnih nude tonova. Mada neon, šimer i šljokice radije prepuštam nekom drugom. Teško je odoleti novim nijansama, posebno primamljivih naziva koje uvek iznova, svake letnje sezone izbacuju kozmetičke kuće. Možda nisam naročito odvažna kada su u pitanju boje u mom garderoberu, ali kada se radi o noktima - to je sasvim druga priča.
Mogu se nekom činiti kao sasvim mali, nevažan detalj, ali uredan manikir i autentična boja laka su savršena prilika čak i u najkonzervativnijem radnom okruženju da iskažemo sopstveni stil i individualnost. Uostalom, leto je najzabavnija sezona u godini, pustimo mašti na volju.

Summer nails colors

U nastavku je nekoliko mojih omiljenih letnjih nijansi koje mi se među ovogodišnjim predlozima čine najzanimljivije. Poput šarenih bombona u najšarmantnijoj prodavnici slatkiša, apsolutno su neodoljive:

Coralicious 430 Rimmel 60 Seconds Super Shine

Coralicious 430, Rimmel 60 Seconds Super Shine

Ova letnja koralna nijansa je neprevaziđen par tamnijem tenu, zbog čega je savršen izbor tokom toplijih dana. Nezaobilazni ’’šik’’ dodatni element u svakoj varijanti, elegantnijoj ili opuštenijoj i nikako ne podseća na crveni lak vaše mame.
Bonus: formula se brže suši od uobičejenih i intenzivnijeg je sjaja.

Hint of Mint 872 Rimmel Rita Ora

Hint of Mint 872, Rimmel Rita Ora

Boja koja neodoljivo podseća na more je zapravo svetla nijansa sa vrlo diskretnim mint dodatkom koji se tek naslućuje. I moja omiljena sa ove liste.

Sweet as Candy 05 Essence The Gel Nail Polish

Sweet as Candy 05, Essence The Gel Nail Polish

Odličan izbor ako igrate na sigurno, nemate vremena da rizikujete sa nesvakidašnjim nijansama ili samo želite neutralnu boju. Nanosi se veoma lako i ne zahteva previše pažnje. Kremasta, nežna i prozračna nijansa, kao stvorena za letnja venčanja i francuski manikir. Kao što i sam naziv kaže, ova ružičasta boja je poput šećerne vune.

Indian Summer 24 Essence The Gel Nail Polish

Indian Summer 24, Essence The Gel Nail Polish

Iako narandžasta nikada nije bila među mojim omiljenim bojama, čineći mi se oduvek isuviše napadno, u ovoj bočici je nešto potpuno drugačije. Suptilna oranž boja koja se istovremeno dovoljno ističe je idealan detalj uz lepršave letnje haljine. Vesela nijansa, koja nikada nije dosadna, naročito neodoljivog imena.

Love Is in the Air 38 Essence The Gel Nail Polish

Love Is in the Air 38, Essence The Gel Nail Polish

Pastelna žuta oduvek podseća na leto: zamislite sunčane letnje dane, daleke tropske destinacije, voćne koktele...Jasno je zašto je nezaobilazna boja ovog leta, naročito ako ne propuštate da se igrate bojama.

I na kraju, ipak bih dodala još jednu, kako se meni čini, naročito letnju boju. Fuksiju. Ova nijansa iz palete ružičastih prisutna je svake letnje sezone u jednoj od svojih varijanti, zbog čega je bez obzira na trendove, tokom toplih dana - nezaobilazna.

 

 

Imate li i vi omiljenu nijansu koja vas najviše podseća na leto? Koji je vaš ovogodišnji favorit?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

          photo by So many wishes...

Aleksandra Lukic Golijanin

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.