14 | 12 | 2017

DIY: novogodišnja dekoracija za čarobne praznične večeri

Dovoljno mi je da vidim nekoliko ranih novogodišnjih ukrasa u izlozima i odmah u svojoj glavi pravim prve praznične planove. Istražujem nove ideje za dekoraciju, neumorno prelistavam Pinterest, pregledam zanimljive recepte i novogodišnje ukrase. Poželim da je zima već stigla i sve ono što dolazi sa njom: Božić, Nova godina, kićenje jelke, pečenje kolača, pakovanje poklona...

I sneg... jer, ako ste poput mene i jutarnja hladnoća i mraz ne predstavljaju vam problem zbog kog se ujutru budite mrzovoljni, sigurna sam da delimo oduševljenje. 

Sve što tih dana želim jeste da uživam u svakom trenutku prazničnog iščekivanja. U nežnom svetlu lampica na jelki, ukusnim čokoladnim dezertima, svetlucavom dekoru...
I naravno, ne propuštam ni jedan božićni film. Ma koliko da svake godine liče na desetine prethodnih uvek im se jednako radujem, isto kao i ponekim reprizama bez kojih mi je nemoguće da zamislim decembar: Odmor, Ustvari ljubav...
Radujem se tihim večerima kod kuće, toplim džemperima i već pripremljenom ćebetu i knjizi, ali istovremeno i novogodišnjim gužvama i veselim decembarskim okupljanjima.

Sezona novogodišnjih dekoracija je pravo vreme za zabavne praznične Uradi sam projekte, zbog kojih kuća uvek deluje lepše i vedrije i koji me odmah 'ubace' u praznično raspoloženje i čine da se i sama osećam bolje.

Nemojte propustiti takvu priliku za sebe, izdvojte samo deset minuta i uz nekoliko uputstva u nastavku, zabavite se praveći novogodišnji aranžman za svečane praznične trpeze.

Za ovakav kreativan poduhvat nije vam potrebno ništa više od onog što sigurno već imate kod kuće ili u svojoj bašti: nekoliko grana jele ili bora, šišarke, svetlucavi ukrasi za jelku, satenska traka za mašnu i sveća...možete i sami dodati sve što vam se čini zanimljivo, kolačiće, poklone, crteže, papirne ukrase ...
Uvek možete ubaciti i nekoliko svežih cvetova, za šta je Božićna zvezda apsolutno bez premca, jer je poseban simbol praznika. Za one naročito glamurozne aranžmane, pronađite male LED sijalice koje će među zimzelenim iglicama, diskretno akcentovati svečanu atmosferu.
A kako biste ih sve aranžirali, potrebno vam je nekoliko staklenih tegli, dublja drvena gajbica, kutija ili drveni poslužavnik, najbolje četvrtastog oblika.

1.

U sredinu drvene kutije, postavite jednu manju teglu tako da je njen otvor okrenut na dole, a preostale tegle uspravno poređajte oko nje.
Na ovu centralnu posudu potom položite još jednu teglu, njenu veličinu prilagodite svom aranžmanu i kasnije u nju ubacite sveću – u boji, aromatičnu, belu, visoku, deblju, kakva god vam se dopada biće neodoljiv detalj. Ukoliko ipak imate dovoljno velik svećnjak, možete samo njega iskoristiti za tu namenu.

DIY novogodišnji aranžman 1. korak

DIY novogodišnji aranžman 1. 1 korak

2.

U svaku uspravnu teglu sipajte vode do polovine njene zapremine. Ukoliko ovakav aranžman želite nekom da poklonite, najbolje je da nabavite cvećarski sunđer i položite ga u tegle jer će vam kasnije biti lakše da svoj poklon transportujete.

3.

U tegle sa vodom ubacite grane bora, jele ili bilo koje druge vrste četinara koje pronađete. Čak i sve zajedno izmešane izgledaće sjajno zahvaljujući raznovrsnosti njihovih boja i tekstura iglica. Možete se voditi preostalim dekorom ili enterijerom prostorije kako bi se aranžaman savršeno uklopio. U sam centar postavite sveću.

DIY NOVOGODIŠNJI ARANŽMAN 3. KORAK

4.

Dodajte preostale ukrase koje ste izabrali, ali se nemojte truditi da budu previše simetrični. Imajte na umu da će crveno cveće ili druge dekoracije sa zimzelenim biljkama činiti izuzetan kontrast, a od svih boja, ova kombinacija će aranžman učiniti najviše novogodišnjim. 
Između grana ubodite nekoliko šišarki koje ste prethodno sakupili, nekoliko novogodišnjih ukrasa različitih veličina i oblika, satenske mašne u odgovarujućim tonovima, liciderska srca, bombone, pa čak i prutiće cimeta...

DIY NOVOGODIŠNJI ARANŽMAN 2

DIY NOVOGODIŠNJI ARANŽMAN

5.

A za posebno zimski izgled, po svemu poprskajte sneg u spreju.

Na kraju, odaberite mesto na kom svoj novogodišnji aranžman možete često da vidite tokom dana, tako ćete moći da, dok se odmarate uz popodnevnu kafu, uživate u mirisu zimzelenih grana.

 

I...radujte se svemu što vam donosi Nova godina...

Jer, Najbolje tek dolazi...

 

 

 

Da li ste već ukrasili svoj dom? Kakav dekor ste izabrali ove godine?

 

 

 

 

 

 

 

         

 

 

 

          photo by So Many Wishes...

Aleksandra Lukic Golijanin

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.